Endodontie

Clinica Ridere va ofera tratamente moderne de instrumentare si obturare tridimensionala a canalelor radiculare asigurand o etanseitate cat mai mare a obturatiei, alaturi de metodele clasice de tratament endodontic. Endodontia se ocupa cu tratamentul canalului radicular si este considerata ca fiind baza stomatologiei, pentru ca durata de viata a dintelui depinde in primul rand de corectitudinea aplicarii acestui tratament. Prelucrarea si obturarea canalelor radiculare sunt foarte importante pentru tratamentul dentar. Neobturarea acestora duce adesea la formarea unor focare de infectie cronica la nivelul apexului dentar. Fiecare dinte are un numar de canale radiculare, canale ce trebuie gasite, curatate si obturate etans. Tratamentul endodontic este alcatuit din mai multe etape:

  1. Accesul la canal si prelucrarea mecanica, curatarea canalului (in acest fel, se ajunge la marimea dorita a acestuia si se determina lungimea sa);
  2. Tratamentul medical care include folosirea de solutii antiseptice si efectul bactericid;

Tratamentul cuprinde un set compled de proceduri pentru tratarea canalelor radiculare, incepand de la investigatia X-ray, pana la pregatirea eficienta a canalului radicular si obturarea acestuia cu substante de etansare speciale care intaresc dintele si exclud aparitia infectiilor radiculare.